Autoverzekering is Niet Optioneel, Maar Verplicht!

Een autoverzekering is niet alleen een financiële veiligheid, maar ook een wettelijke vereiste. Zonder geldige autoverzekering kunnen zware sancties zoals boetes en zelfs inbeslagname van je voertuig volgen. Stel je voor: je hebt dringend een nieuwe autoverzekeraar nodig, maar je wordt keer op keer geweigerd. Wat kun je doen?

Waarom Stuit je op Weigeringen bij het Vinden van een Autoverzekeraar?

Het kan om verschillende redenen lastig zijn om een nieuwe autoverzekeraar te vinden:

 • Opzegging na Schadegevallen: Na één of meerdere schadegevallen kan het zijn dat je huidige verzekeraar je polis heeft opgezegd.
 • Verzwarende Omstandigheden na Schade: Als er verzwarende omstandigheden waren bij een schadegeval, kan dit resulteren in een opzegging door je verzekeraar.
 • Niet Betalen van Premies: Niet tijdig betalen van premies kan leiden tot opzegging van je autoverzekering.
 • Misleidende Informatie: Als je bij het afsluiten van je verzekering of bij het indienen van een schadeclaim valse informatie hebt verstrekt, kan dit leiden tot opzegging.
 • Hoge Premies: Soms worden hoge premies gevraagd voor je autoverzekering, waardoor je naar alternatieven zoekt.

Stappen om een Autoverzekeraar te Vinden na Weigering

Wanneer je wordt geconfronteerd met de weigering van autoverzekeraars, zijn er stappen die je kunt ondernemen:

1. Zoek een Nieuwe Verzekeraar: Begin je zoektocht naar een nieuwe autoverzekeraar. Het kan echter moeilijk zijn om er een te vinden die je accepteert.

2. Informeer over Verzekeringsverleden: Bij het aanvragen van een nieuwe verzekering, word eerlijk over je verzekeringsverleden en eventuele opzeggingen.

3. Het Tariferingsbureau: De Oplossing voor Weigeringen

Het Tariferingsbureau biedt de broodnodige oplossing voor degenen die keer op keer worden geweigerd door reguliere verzekeraars.

De Rol van het Tariferingsbureau

Het doel van het Tariferingsbureau is het vaststellen van premies en verzekeringsvoorwaarden voor bestuurders die geen autoverzekering kunnen vinden op de reguliere markt. Het bureau delegeert deze risico’s aan specifieke verzekeringsmaatschappijen.

Voordelen van het Tariferingsbureau

 1. Gegarandeerde Acceptatie: Het Tariferingsbureau accepteert altijd je aanvraag, waardoor je zonder zorgen kunt rijden.
 2. Eerlijke Premie: De premie wordt vastgesteld door het Tariferingsbureau, en je krijgt een voorstel op basis van je situatie.
 3. Flexibele Betalingsmogelijkheden: Je kunt ervoor kiezen om de premie jaarlijks of halfjaarlijks vooruit te betalen.

Beschikbare Waarborgen bij het Tariferingsbureau

Alhoewel het Tariferingsbureau een reddingsboei is voor diegenen die geweigerd worden, biedt het beperkte waarborgen:

 • Verplichte Aansprakelijkheidsverzekering (BA Auto): Dit is de enige beschikbare waarborg.

Overwegingen en Beperkingen bij het Tariferingsbureau

 1. Administratieve procedure: Het indienen van een aanvraag bij het Tariferingsbureau kan enige tijd in beslag nemen vanwege de administratieve stappen.
 2. Wachttijd voor voorstel: Het kan 2 tot 4 weken duren voordat je een premievoorstel ontvangt.
 3. Beperkte dekking: Het Tariferingsbureau biedt alleen de verplichte aansprakelijkheidsverzekering, geen aanvullende dekkingen of omniumverzekering.
 4. Betalingstermijnen: Maandelijkse betalingen zijn niet mogelijk.

Hoe dien je een aanvraag in bij het Tariferingsbureau?

Het indienen van een aanvraag bij het Tariferingsbureau vereist enkele stappen:

 1. Professionele begeleiding: Je kunt een aanvraag indienen via SOSverzekeringen, waarbij zij het proces van A tot Z verzorgen.
 2. Kosten: Voor de eerste aanvraag wordt een administratieve kost van €150 in rekening gebracht, met jaarlijkse vernieuwingen tegen €50.

Vereiste documentatie voor een aanvraag bij het Tariferingsbureau

Voor een succesvolle aanvraag bij het Tariferingsbureau zijn de volgende documenten en gegevens nodig:

 • Persoonlijke contactgegevens
 • Kopie van je ID-kaart en rijbewijs
 • Overzicht van je verzekeraars van de afgelopen 5 jaar inclusief schadestatistieken
 • Details over de omstandigheden van eerdere schadegevallen
 • Kopie van het inschrijvingsbewijs van je voertuig

DC Insurance BV: Jouw Partner bij het Vinden van een Autoverzekeraar

Bij DC Insurance BV begrijpen we de uitdagingen waarmee je wordt geconfronteerd na een weigering van opzegging. Wij zijn er om je te begeleiden en een oplossing te bieden via het Tariferingsbureau.

Met onze expertise en ervaring zorgen we ervoor dat je weer veilig en verzekerd de weg op kunt. De administratieve kosten voor het indienen van een aanvraag zijn €150 voor de eerste aanvraag en €50 voor jaarlijkse hernieuwingen. Laat ons je helpen de weg naar verzekering en gemoedsrust te vinden.

Na een weigering van opzegging van je autoverzekering is het essentieel om een oplossing te vinden die je weer verzekerd en veilig op de weg brengt. Het Tariferingsbureau biedt deze oplossing, waarbij je gegarandeerd wordt geaccepteerd en een eerlijke premie krijgt.

Hoewel er enkele beperkingen zijn, kan het Tariferingsbureau een reddingslijn zijn voor diegenen die anders geen verzekering zouden kunnen vinden. Bij DC Insurance BV staan we klaar om je door dit proces te leiden en je te helpen weer vertrouwen op te bouwen achter het stuur.

Neem vandaag nog contact met ons op het nummer 09/245 57 95 of Whatsapp +32 495 226924 en laat ons je ondersteunen op weg naar een nieuwe autoverzekering.