Van sparen naar beleggen: voor de één een kleine, voor de ander een onoverbrugbare stap. En toch, gezien het huidige rendement op onze spaarrekeningen zou ieder van ons zich toch minstens even moeten bezinnen. Maar hoe begin je daaraan?

Iedere Belg is met een baksteen in de maag geboren… Maar ook met een spaarrekening! Sparen leren we al van kinds af en dat oppotgedrag houdt meestal niet op tot we een eerste investering doen en daarna… beginnen we gewoon opnieuw! En dit terwijl de rente niet eens voldoende is om de inflatie te dekken.

Cijfers tonen aan dat geld 10 jaar op een spaarboekje laten staan tot een verlies van 20% kan  leiden.

Het advies luidt dan het geld dat je de eerste jaren niet nodig hebt, te beleggen. De vraag is dan alleen nog hoe. In deze opleiding trachten we alvast een aanzet te geven en je op weg te helpen. We nemen je bij de hand om je te voorzien van net dat tikkeltje extra informatie die je mee kan helpen de drempel te nemen richting beleggen.

Siegfried Staes kan terugblikken op een jarenlange ervaring in de beleggingsector als in zowel de verzekerings- als in de banksector. Hij heeft als adviseur sparen en beleggen heel jaren ervaringen op de teller.