0

Als de krokussen en sneeuwklokjes beginnen uit te komen, is het teken dat de lente is aangebroken. Behalve bloemen en langer wordende dagen brengt de lente echter ook vaak voorjaarsstormen met zich mee. Helaas kan dit leiden tot aanzienlijke schade aan je huis. Maar geen zorgen! Hier volgen enkele tips om te zorgen dat je woning goed verzekerd is als de voorjaarsstormen toeslaan.

Wat dekt mijn brandverzekering?

Een brandverzekering beschermt je huis niet alleen tegen brand, maar ook tegen schade door stormen, hagel, sneeuw of water. Het is dus een must om een uitgebreide brandverzekering te hebben, zodat je gedekt bent voor alle mogelijke schade.

  • Stormschade: Deze dekt meestal schade aan het gebouw en de inhoud ervan die direct veroorzaakt is door de storm.
  • Hagelschade: Deze dekt schade veroorzaakt door hagel, zoals gebarsten ramen en daken.
  • Sneeuw- of ijsdruk: Deze dekt schade veroorzaakt door het gewicht van opgehoopte sneeuw of ijs op daken of andere delen van je huis.
  • Waterschade: Deze dekt schade veroorzaakt door water dat je huis is binnengedrongen tijdens een storm.

Afhankelijk van je polis kunnen er enkele uitzonderingen zijn, dus het is een goed idee om je polis zorgvuldig te lezen of contact op te nemen met je verzekeraar om duidelijkheid te krijgen.

Hoe kan ik me nog beter beschermen?

Naast de standaarddekking van een brandverzekering, kun je overwegen om een aanvullende verzekering af te sluiten om eventuele gaten in je dekking op te vullen.

Bijvoorbeeld, een overstromingsverzekering kan een nuttige aanvulling zijn als je in een gebied woont dat gevoelig is voor overstromingen. Hoewel je brandverzekering schade als gevolg van regenwater dekt, dekt deze mogelijks geen overstromingsschade.

Daarnaast, mocht je huis onbewoonbaar worden door stormschade, dan dekt een woninggarantieverzekering mogelijks de kosten van alternatieve huisvesting.

Hoe kan ik een schadeclaim indienen?

Mocht je ongelukkig genoeg toch schade ondervinden door een voorjaarsstorm, dan zijn er enkele basisstappen om te volgen:

  1. Neem foto’s van de schade als bewijs.
  2. Neem zo snel mogelijk contact op met je verzekeringsmaatschappij.
  3. Vul het schadeformulier van de verzekeringsmaatschappij volledig in.

Als de schade aanzienlijk is, kan het zijn dat de verzekeringmaatschappij een expert stuurt om de schade te beoordelen. Zorg ervoor dat je kopieën bewaart van alle correspondentie en documenten.

Denk eraan: het is altijd beter om preventieve maatregelen te nemen om schade door voorjaarsstormen te voorkomen. Als je toch schade oploopt, zorg er dan voor dat je voldoende verzekerd bent om de financiële lasten te dragen.


Voorjaarsstormen: Is jouw woning goed verzekerd?


data url https://www.weesgerust.be/wp-content/uploads/2024/03/pngskoid6aaadede-4fb3-4698-a8f6-684d7786b067sktida48cca56-e6da-484e-a814-9c849652bcb3skt2024-03-31T003A103A51Zske2024-04-01T003A103A51Zsksbskv2021-08-06sigMbP17Q32BiqVqK0m42L2CrQC4x8G2BPXDFfk05IUUxW1s3D.png

image name

image data